13 мая 2011 г.

Французский тост/French toast



French toast is a food made with bread and eggs. It is a Christmas time dessert in Portugal and Brazil (rabanada) and an Easter dessert in Spain (torrijas).
Where French toast is served as a sweet dish, milk, sugar, or cinnamon are also commonly added before frying, and it may be then topped with sugar, butter, fruit, syrup, or other items. Where it is a savory dish it is generally fried with a pinch of salt, and then served with a sauce such as ketchup or mayonnaise.




Ингредиенты:
На 2-3 гренки
Яйцо – 1 шт.
Молоко - 3ст.ложки
Сахар по вкусу
Корица
Сливочное масло

Способ приготовления:
Яйцо смешать с молоком, добавить сахар и корицу.

Все это немного взбить вилкой.

Обмакнуть гренку с двух сторон.

Смазывать сливочным маслом сковороду перед каждой гренкой и жарить 2-3 минуты с одной стороны и 1-2 с другой.


Приятного аппетита!


Комментариев нет:

Отправить комментарий